Hapatetut porkkanat sopivat sellaisinaan lisukkeeksi tai vaikkapa aasialaisiin salaatteihin
Hapattamisessa säilöttävän raaka-aineen luontaiset maitohappobakteerit ja sokerit tekevät suurimman osan työstä. Sieniä ei voi hapattaa, sillä ne eivät sisällä hapattajabakteereille kelpaavia sokereita.
Hapatettuja porkkanoita voi käyttää etikkasäilykkeiden tapaan lisukkeena. Kokeile porkkanoiden lisäämistä myös aasialaistyylisiin salaatteihin tai wokkeihin. Kuva: Vesa LaitinenHapatetut porkkanat
- Yksi suuri tölkki
- Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5–1 chilipalko
- Pieni pala inkivääriä
- Suolaliemi
- 9,7 dl vettä
- 30 g karkeaa merisuolaa (jodioitu suola ei käy hapattamiseen)
Valmistusohje
Tee suolaliemi. Lisää veteen suola ja kiehauta, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Kuori porkkanat ja pilko ne siivuiksi tai tikuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja pilko.
Lado porkkanat ja mausteet purkkeihin. Kaada päälle suolaliemi. Varmista, että kaikki raaka-aineet jäävät kokonaan veden alle.
Sulje purkin kansi löyhästi ja jätä viikoksi huoneenlämpöön. Kuori purkin pinnalle syntyvää vaahtoa ja lisää tarvittaessa suolalientä.
Viikon jälkeen sulje purkki tiiviisti ja siirrä kylmään tekeytymään. Porkkanat ovat käyttövalmiita kahden viikon kylmäsäilytyksen jälkeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


