Sienilasagne

Syksyllä sienilasagnen suppilovahverot löytää metsästä, muina vuodenaikoina sienet saa pakkasesta tai kaupan hyllystä.
Metsästä voi löytää suppilovahveroita sienilasagnen täytteeseen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sienilasagne

5 annosta

Ainekset

  • 9 lasagnelevyä

Sienikastike

  • 400 g (1 l pilkottuna) suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamisilppua
  • 1 pak (250 g) Koskenlaskija voimakasta -sulatejuustoa

Valmistusohje

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Haihduta sienistä ylimääräinen neste esimerkiksi pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää voi ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maito ja kerma, sekoita tasaiseksi.

Anna kiehua 2–3 minuuttia koko ajan sekoitellen.

Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.

Levitä kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä kypsennyksen puolessa välissä, ettei ruuan pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Käytä pakastettuja metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä suppilovahveroiden tilalla.