Feta-perunasalaatti
Perinteinen perunasalaatti saa vaihteeksi öljykastikkeen sekä yrtti- ja juustolisän.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Feta-perunasalaatti
6 annosta
Ainekset
- 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
- 200 g fetaa tai salaattijuustoa
- 1 omena
- 1 etikka- tai suolakurkku
- 1 ½ dl kivettömiä kalamata-oliiveja
- 100 g kevätsipulia
Kastike
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 ½ rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Valuta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mittaa kastikkeen aineet salaattikulhoon ja vatkaa sekaisin.
Paloittele valutetut perunat lämpiminä. Kääntele ne varovasti kastikkeeseen ja anna maustua peitettynä viileässä vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.
Paloittele juusto. Kuori ja kuutioi omena. Silppua etikkakurkku. Halkaise oliivit ja hienonna kevätsipulit. Kääntele kaikki varovasti perunoiden joukkoon.
Tarjoa feta-perunasalaatti salaattibaarin osana tai sellaisenaan lihapullien tai höyrytettyjen nakkien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kantarellipiiras hurmaa kaikki sienien ystävät – kylmäsavuporo tuo makuun potkua5.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Hapatetut porkkanat sopivat sellaisinaan lisukkeeksi tai vaikkapa aasialaisiin salaatteihin18.8.
- Umpioidut luumut ovat oiva lisuke vaikkapa joulun jälkiruokapöytään18.8.