Punajuuri-piparjuuri-rosmariinilaatikko
Punajuurilaatikko saa ytyä piparjuuresta ja täyteläisyyttä fetajuustosta. Laatikko on gluteeniton ja myös laktoositon, jos teet sen kaurakermasta.
Punajuurilaatikko maustetaan piparjuurella ja rosmariinilla. Porkkanalaatikko terästyy inkiväärillä ja kurkumalla. Kuva: Sanne KatainenPunajuuri-piparjuuri-rosmariinilaatikko
lisuke 5 hengelle
Ainekset
- 3 sipulia silputtuna
- 4 punajuurta raastettuna
- pala piparjuurta raastettuna
- voi, suola, pippuri, rosmariini, anis
- 1 kpl aitoa fetajuustoa
- 1 ½ dl ruokakermaa/kaurakermaa
- 2 dl keitettyä kvinoaa
Valmistusohje
Herätä mausteet paistinpannulla voissa, paista sipulisilppu pehmeäksi, heitä joukkoon punajuuriraaste ja hämmentele kerman ja puolikkaan fetan kanssa noin puolisen tuntia.
Lisää seokseen keitetty kvinoa sekä piparjuuriraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/piparjuurta/rosmariinia.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, murskaa pinnalle loppu fetajuusto ja peittele laatikko tuoreilla rosmariinin oksilla. Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Vinkki: Punajuuren pakastaminen yön yli antaa erityisen makeuden laatikolle.
Ohje: Tuuli Lovén
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
