Tuorepuuro
Lämpimän puuron korvaa tuorepuuro. Sen voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin, jotta maut ja rakenne saavat rauhassa tasaantua. Nesteeksi sopivat esimerkiksi maustamaton jugurtti, kefiiri, piimä tai täysmehu.
Hedelmäpalat, kotimaiset marjat sekä erilaiset siemenet täydentävät tuorepuuroannoksen. Kuva: Jaana KankaanpääTuorepuuro
4 annosta
Ainekset
- 5 dl maustamatonta jugurttia
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dl spelttipuurohiutaleita
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- (1/4 tl kardemummaa)
Pinnalle
- 2 dl pakastemarjoja (kotimaisia)
- 1 banaani
- pähkinöitä
- siemeniä, esimerkiksi pellavaa
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Paahda auringonkukansiemeniä ja mantelirouhetta kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Sekoita koko ajan, sillä palavat helposti.
Laita jugurtti, jäähtyneet siemenet, puurohiutaleet, hunaja sekä halutessasi kardemummaa kannelliseen kulhoon. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Annostele puuro kulhoihin ja lisää pinnalle sulaneita, kotimaisia marjoja, siemeniä sekä banaaniviipaleita. Valuta lopuksi pinnalle juoksevaa hunajaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
