Kätevä kikka perunoiden tai pastan keittämiseen: Ota avuksi cocktailtikku, eivätkä sormet ole enää vaarassa
Jos kattilan kansi ei tahdo pysyä paikoillaan kuuma vettä pois kaataessa, kannatta ottaa avuksi cocktailtikku.Kiehuvan veden kanssa kannattaa olla tarkkana. Kun perunakattilasta kaataa vettä pois, voi kansi liikkua, jos ote on huono tai kansi haastavan mallinen.
Tällaisessa tilanteessa voi avuksi ottaa puisen cocktailtikun, joita monelta löytyy valmiiksi jo kaapista.
Niksi on yksinkertainen: Kattila siirretään pois kuumalta liedeltä, cocktailtikku asetetaan kannen ja kattilan reunan väliin.
Cocktailtikku jättää kannen ja kattilan reunan väliin juuri sopivan raon, josta vesi valuu kätevästi pois. Kantta ei näin tarvitse asetella tarkasti paikoilleen, eikä sitä tarvitse puristaa patakintailla.
Samaa cocktailtikkua voi käyttää moneen kertaan, joten se kannattaakin laittaa lieden lähelle.
Kätevä cocktailtikkukikka toimii hyvin myös pastan paistamisessa. Koska väliin jäävä rako on pieni, eivät makaronit tai pasta pääse valumaan veden mukana pois kattilasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







