Kuusenkerkkäjuoma
Kuusenkerkistä syntyy alkukesästä ihanaa juomaa. Muista kuitenkin, että kerkkiä saa kerätä vain maanomistajan luvalla.
Raikkaan hellejuoman saat sekoittamalla kivennäisvettä, sitruunaa ja kuusenkerkkäjuomaa. Runsaasti jäitä kannuun ja tarjolle! Kuva: Jarno MelaKuusenkerkkäjuoma
Ainekset
- 1 l kuusenkerkkiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2, 5 dl sokeria
- 0,5 rkl viinihappoa
- 1 l kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Huuhtele kuusenkerkät huolellisesti haalealla vedellä. Pane kuusenkerkät, sitruunamehu, sokeri ja viinihappo kattilaan ja teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota juoma.
Laimenna juotavaksi. Hyvä laimennussuhde on puolet kuusenkerkkäjuomaa ja puolet vettä.
Ohje: Meijerinliiteri
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
