Maljapasha
Perinteiseen pashaan kuluu runsaasti voita, munia ja aikaa. Kokeile tätä nopeammin valmistuvaa ja kevyempää versiota.
Perinteiseen pashaan kuluu runsaasti voita, munia ja aikaa. Kokeile tätä nopeammin valmistuvaa ja kevyempää versiota. Kuva: Jaana KankaanpääMaljapasha
6 annosta
Ainekset
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl lemon curdia tai aprikoosimarmeladia
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1 dl suklaarusinoita
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- Päälle
- ½ dl mantelilastuja
- paahdettuna
- pääsiäismakeisia
- mintunoksia
Valmistusohje
Kumoa rahka kulhoon. Sekoita mukaan marmeladi, vaniljasokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä suklaarusinat.
Vaahdota kerma ja nostele mukaan.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja anna jäähtyä.
Annostele jälkiruoka maljoihin, koristele mantelilastuilla, haluamillasi pääsiäismakeisilla ja mintun-oksilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
