Mummonkurkut teet helposti hölskyttämällä ja ovat melkein heti valmiit
Mummonkurkut on kaikille tuttu kesäklassikko, jotka maistuvat mainioilta monenlaisten ruokien lisukkeena.

Mummon perinne elää kurkuissa, jotka sopivat niin hodareihin, hampurilaisiin kuin grilliruokienkin kanssa. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- Mummonkurkut
- 6 annosta
- Ainekset
- 3 avomaankurkkua
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- ripaus suolaa
- ½ dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Pese kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kannelliseen purkkiin. Lisää muut aineet ja sulje kansi. Hölskytä purkkia reippaasti ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi tai yön yli.
Mummonkurkut maistuvat hod dogien, hampurilaisten ja erilaisten grilliruokien kanssa.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokin tekemä munakas kohottaa mielen Lappi-henkisellä aamiaisella22:00
- Suomen ylioppilaskuntien liitto tarjoaa jatkossa vain kasvipohjaista ruokaa ‒ saman päätöksen tekivät Lapin yliopisto-opiskelijat19:31
- Kaalilaatikko23.2.2018
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän06:00
- Muikuista syntyy maukas alkupala tomaatin ja valkosipulin voimin 19.5.
- Ravintola Niinipuu tarjoaa juhlaherkkuja savolaisittain ‒ tässä emännän vinkit juhlien järjestämiseen: ”Vähäkin vihreä koristaa kummasti”19.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan06:00