Mummonkurkut teet helposti hölskyttämällä ja ovat melkein heti valmiit
Mummonkurkut on kaikille tuttu kesäklassikko, jotka maistuvat mainioilta monenlaisten ruokien lisukkeena.
Mummon perinne elää kurkuissa, jotka sopivat niin hodareihin, hampurilaisiin kuin grilliruokienkin kanssa. Kuva: Sanne Katainen- Mummonkurkut
- 6 annosta
- Ainekset
- 3 avomaankurkkua
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- ripaus suolaa
- ½ dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Pese kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kannelliseen purkkiin. Lisää muut aineet ja sulje kansi. Hölskytä purkkia reippaasti ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi tai yön yli.
Mummonkurkut maistuvat hod dogien, hampurilaisten ja erilaisten grilliruokien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


