Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mummonkurkut teet helposti hölskyttämällä ja ovat melkein heti valmiit

Mummonkurkut on kaikille tuttu kesäklassikko, jotka maistuvat mainioilta monenlaisten ruokien lisukkeena.
Mummon perinne elää kurkuissa, jotka sopivat niin hodareihin, hampurilaisiin kuin grilliruokienkin kanssa.
Mummon perinne elää kurkuissa, jotka sopivat niin hodareihin, hampurilaisiin kuin grilliruokienkin kanssa. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Mummonkurkut
  • 6 annosta
  • Ainekset
  • 3 avomaankurkkua
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Pese kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kannelliseen purkkiin. Lisää muut aineet ja sulje kansi. Hölskytä purkkia reippaasti ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi tai yön yli.

Mummonkurkut maistuvat hod dogien, hampurilaisten ja erilaisten grilliruokien kanssa.