Näin kypsennät sorsanfileet meheviksi – tunnetko jo sous viden eli haudekeittimen?
Kun sorsanfileet kypsentää sous vide -laitteella eli haudekeittimellä, ne vaativat sen jälkeen vain pannulla ruskistamisen ja herkku on valmis.
Sorsanfileet sous vide
4 annosta
- Ainekset
- 4 sorsanrintafileetä, mielellään nahallisia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 8 oksaa timjamia
- Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pyyhi sorsanrintafileet kuiviksi ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Pane jokaisen päälle kaksi timjaminoksaa. Pakkaa fileet vakuumiin joko yksittäin tai kaksi samaan.
Pane vakuumipussit isoon kattilaan ja kiinnitä kattilan reunalle sous vide -haudekeitin. Lisää kattilaan vettä keittimen osoittamaan merkkiin asti. Tarkista, että vakuumipaketit ovat veden alla. Pane koneeseen halutuksi lämpötilaksi 59–62 astetta. Käynnistä kone, ja anna fileiden kypsyä 2–2,5 tuntia.
Ota fileet pois vakuumeista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia. Kuumenna rasvat pannulla, ja ruskista fileiden molemmat puolet nopeasti kullanruskeiksi.
Tarjoa heti haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta