Näin kypsennät sorsanfileet meheviksi – tunnetko jo sous viden eli haudekeittimen?

Kun sorsanfileet kypsentää sous vide -laitteella eli haudekeittimellä, ne vaativat sen jälkeen vain pannulla ruskistamisen ja herkku on valmis.
Sorsanfileet kypsyvät täydellisen meheviksi sous vide -haudekeittimellä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sorsanfileet sous vide

4 annosta

  • Ainekset
  • 4 sorsanrintafileetä, mielellään nahallisia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 8 oksaa timjamia
  • Paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pyyhi sorsanrintafileet kuiviksi ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Pane jokaisen päälle kaksi timjaminoksaa. Pakkaa fileet vakuumiin joko yksittäin tai kaksi samaan.

Pane vakuumipussit isoon kattilaan ja kiinnitä kattilan reunalle sous vide -haudekeitin. Lisää kattilaan vettä keittimen osoittamaan merkkiin asti. Tarkista, että vakuumipaketit ovat veden alla. Pane koneeseen halutuksi lämpötilaksi 59–62 astetta. Käynnistä kone, ja anna fileiden kypsyä 2–2,5 tuntia.

Ota fileet pois vakuumeista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia. Kuumenna rasvat pannulla, ja ruskista fileiden molemmat puolet nopeasti kullanruskeiksi.

Tarjoa heti haluamiesi lisukkeiden kanssa.