Nosta juhannusperunat uudelle tasolle tällä yksinkertaisen nerokkaalla sillijäädykkeellä
Sillijäädyke on raikas ja juhlava lisuke juhannusperunoille.Kylmä sillijäädyke ja höyryävän kuumat perunat ovat mainio yhdistelmä. Varsinkin kuumalla ilmalla kylmän ja lämpimän yhdistelmä tuntuu suussa miellyttävältä. Voit valmistaa jäädykkeen yhtenä isompana tai kerta-annoksen kullekin ruokailijalle. Jaa massa annoksiin esimerkiksi pahvimukeihin ja pakasta.
Sillijäädyke
8 annosta
- Ainekset
- 2 matjessillifileetä
- 1 pieni sipuli
- 1 rasia (200 g) valkosipuli tuorejuustoa
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
Valmistusohje
Leikkaa sillifilee pieniksi kuutioiksi ja sipuli hyvin hienoksi. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Lisää ruohosipuli ja mausteet. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan, josta on helppo ottaa palloja jäätelökauhalla tai lusikalla. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Voit laittaa myös jäädykevuokaan tai pieneen kakkuvuokaan ja tarjota kokonaisena. Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään noin tunti ennen tarjoilua. Pyöräytä tarjolle palloja jäätelökauhalla tai kumoa tarjolle kokonaisena. Tarjoa keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









