Helppo ja herkullinen mansikkakakku – nappaa resepti talteen!
Mansikkakakku kruunaa kesäjuhlat jälkiruokana tai kahviherkkuna.Mansikkakakku on kesäjuhlien ehdoton makea herkku. Tällä kertaa se on valmistettu kahdesta kääretorttulevystä suorakaiteen muotoiseksi.
Mansikkakakku
15–20 annosta
- Ainekset
- Yksi pohjalevy x 2 kpl
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Kostutus
- 1 dl maitoa
- 1/2 tl vaniljasokeria
- Täyte ja kuorrutus
- 5 dl kuohukermaa
- 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl mansikka- tai raparperihilloa
- 1 l tuoreita mansikoita
- Koristeluun
- 1/2 l tuoreita mansikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Tee kaksi pohjalevyä sarjatyönä, yksi kerrallaan (vatkainta ja kulhoa ei tarvitse pestä välillä). Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen. Leikkaa pohjat kahteen osaan, saat neljä suorakaidetta. Kostuta pohjalevyt. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle hilloa, kerma-rahkaseosta ja paloiteltuja mansikoita. Levitä loppu kermavaahto-rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Koristele mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










