Nämä paahdetut perunat sopivat niin arkeen kuin juhlaan – ota helppo resepti talteen
Puolitetut perunat saavat maistuvat rosmariinille ja valkosipulille.Rosmariiniperunoissa lähes kypsiksi kuorineen keitetyt perunat halkaistaan ja maustetaan. Lopullisen silauksen ne saavat kuumassa uunissa.
Paahdetut rosmariiniperunat
6 annosta
- Ainekset
- reilu kilo isoja perunoita
- 25 g voita
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 rosmariinin vartta
Valmistusohje
Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen lähes kypsiksi. Kaada vesi pois ja halkaise perunat. Levitä perunan puolikkaat voideltuun uunivuokaan.
Mausta pehmeä voi murskatulla valkosipulilla. Levitä voiseos perunoiden pinnalle. Ripottele rosmariinin neulasia pinnalle.
Kuumenna 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on hiukan paahtunut.
Mikäli perunat ovat pienehköjä, niin jätä ne kokonaisiksi ja mausta kuori pinnalta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


