Perunasose

Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.
Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perunasose

2—3 annosta

Ainekset

  • 500 g jauhoisia perunoita (noin 3 isoa tai 5 keskikokoista)
  • noin 3 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl lämmitettyä täysmaitoa
  • 25 g voita
  • (keitinlientä)

Valmistusohje

Keitä kuoritut, puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Survo perunat ja lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.