”Tätä kalaruokaa rakastavat kaikki” – käytä kalapuikkoja uudella tavalla
Juuressuikaleet sopivat hyvin kalatacoihin.
Tacoja tai tortilloja ei aina tarvitse täyttää salaatilla ja tuontivihanneksilla. Kotimaiset, salsakastikkeella maustetut juuressuikaleet maistuvat tortillassa mainioilta. Kuva: Sanne KatainenViime vuosien hittireseptin, kalatacojen, kotimaisuusastetta saa nostettua juuressuikaleiden avulla. Suikaleet kuumennetaan pannulla ja maustetaan salsakastikkeella, jonka tulisuuden voit päättää oman mieltymyksesi mukaan.
Kalatacoihin käytetään simppelisti kalapuikkoja, mutta halutessasi voit vaihtaa ne muuhunkin paistettuun kalaan. Tätä kalaruokaa rakastavat kaikki, kannattaa kokeilla.
Kalatacot salsajuureksilla
4 annosta
- Ainekset
- 2 ps (à 180 g) suikalejuureksia (pakaste)
- 1–2 dl vettä
- ½ prk (à 230 g) salsakastiketta
- 10–20 kalapuikkoa
- 8 tortillalettua
- Lisäksi
- ranskankermaa
- limenlohkoja
- korianteria
Valmistusohje
Kumoa jäiset suikalejuurekset pannulle. Lisää desi vettä sekä puoli purkkia salsaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja neste sopivasti haihtunut. Jos seos tuntuu liian kuivalta, niin lisää vettä puolen desi erissä. Valmis seos on mehevän kosteaa, ei siis liian vetistä eikä liian kuivaa.
Kypsennä kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan rasvassa pannulla, uunissa tai airfryerissa. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan.
Kokoa tortillat tai anna ruokailijoiden koota omansa. Levitä tortillaletulle suikalejuuressekoitusta ja 1–2 kalapuikkoa. Purista päälle limenmehua, laita nokare ranskankermaa sekä korianteinlehtiä mielesi mukaan. Nauti heti.
Vinkki: Kalapuikkojen sijaan voit käyttää mitä tahansa paistettua kalaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
