Varhaiskaalivuoka kypsyy herkuksi miedon tulisessa tomaattikastikkeessa
Ihanan rapeasta varhaiskaalista tulee herkullisen rouskuvia salaatteja, mutta tällä kertaa kaali kypsennetään tomaattikastikkeella hunnutettuna. Paistetussa ja uunissa kypsennetyssä kaalissa on ihanan mehevät maut.- 4 annosta
- Ainekset
- 1 varhaiskaali
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 15 cm pala purjoa
- 1 prk (à 70 g) tomaattipyreetä
- 2 tl timjamia
- 1–2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl ruokakermaa
- Viimeistelyyn
- ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kaali 8 lohkoon. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista kaalilohkojen leikkauspinnat molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta lohkot uunivuokaan vierekkäin.
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise, pese ja hienonna purjo. Nosta sipulit pannulle ja kuullota rasvassa hetki. Lisää tomaattipyree, mausteet ja ruokakerma. Sekoita ja anna kiehua muutama minuutti. Levitä kastike kaalien päälle.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut. Viimeistele ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Tomaattinen varhaiskaalivuoka maistuu kesäruokien lisäkkeenä.
Vinkki: Voit säätää ruuan tulisuutta oman maun mukaiseksi vähentämällä tai lisäämällä chilikastiketta. Halutessasi voit jättää kastikkeen myös kokonaan pois.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



