Mansikka-kääretorttuleivokset sopivat mainiosti kesäpäivien kahvihetkiin
Helpompi ja nopeasti valmistuvan mansikkaisen kääretortun vaniljainen vaahtotäyte saa marjojen lisäksi makulisää piparminttuisesta suklaarouheesta.
Kääretorttu saa täytteeksi vaniljaista vaahtoa, tuoreita mansikoita ja piparminttusuklaarouhetta. Nosta kääretorttupalat pystyyn, koristele ja leivoskestit voivat alkaa. Kuva: Carolina HusuMansikka-kääretorttuleivokset
- noin 12 kappaletta
- Ainekset
- Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 prk (2 dl) vispikermaa
- 2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (vanilja)
- 1½ rkl tomusokeria
- ¾ dl piparminttusuklaarouhetta (Marianne Crush)
- noin 2½ dl mansikoita
- Päälle
- ⅓ rahka-kermaseoksesta
- ½ dl piparminttusuklaarouhetta
- 1–2 dl mansikoita
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paista torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Ripottele toiselle leivinpaperiarkille vähän sokeria ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja kääntele se rahkan joukkoon. Levitä ⅔ kermaseoksesta torttupohjalle. Ripottele päälle piparminttusuklaarouhetta. Viipaloi mansikat ja levitä ne tasaisesti täytteen päälle. Kääri levy rullalle paperin avulla ja jätä saumakohta alapuolelle. Nosta torttu jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa kääretortusta parin kolmen sentin paksuisia paloja ja nosta ne pystyyn tarjoiluvadille. Pursota tai lusikoi päälle loppu kermatäyte, koristele mansikoilla ja karkkirouheella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


