Spagetti-kasvissalaatti
Spagetin ja sipulin marinointi kannattaa. Voit tehdä salaattipohjan vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan viimeistelyä. Kuva: Carolina HusuSpagetti-kasvissalaatti
noin 6 annosta
Ainekset
- 200 g spagettia (esimerkiksi spaghettiini)
- 1 pieni punasipuli
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 porkkana raastettuna
- 1 pkt (250 g) fetaa tai salaattijuustoa
- pala kurkkua
- 2 dl pakasteherneitä
- 1 rs (200 g) vuolubroileria (esimerkiksi Atrian savu)
- lehtipersiljaa, ruohosipulia
Kastike
- 2 rkl täysjyväsinappia
- 2 rkl valkoista balsamietikkaa
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ dl yrttisilppua (ruohosipulia, lehtipersiljaa, basilikaa)
- 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Tee ensin kulhoon kastike. Mittaa pohjalle muut ainekset paitsi öljy. Sekoita öljy mukaan vähitellen rivakasti sekoittaen.
Keitä ja valuta spagetti. Sekoita se ja ohuiksi suikaleiksi leikattu punasipuli kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua vaikka yönkin yli.
Lisää mukaan tomaatit, porkkanaraaste, valutettu juusto, kurkkuviipaleet, kohmeiset herneet ja broileriviipaleet. Nostele sekaisin, koristele yrtein ja nauti.
Viinivinkki
Juomaksi sopii esimerkiksi ranskalainen roseeviini Mirabeau en Provence Classic Rosé (14,99 euroa). Sen kepeä mansikkaisuus ja persikkaisuus sekä hienoinen yrttisyys sopivat oivasti salaatin kumppaniksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
