Ihanan raikas vesimelonisalaatti sopii lounaaksi tai lisukkeeksi
Vesimelonista ja tuoreista vihanneksista koottu salaatti sopii monen ruoan lisukkeeksi tai sellaisenaan herkuteltavaksi.Marinoitu punasipuli liemineen riittää kastikkeeksi. Värikkäiden kasvisten joukkoon lisätään lopuksi vegaanisia tuorejuustokuutioita.
Vesimelonisalaatti
10 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 1 kg) vesimeloni
- 1 (200 g) kurkku
- 1 pussi jäävuorisalaattia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 punasipuli
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ limetin raastettu kuori ja mehu
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 prk (200 g) vegaanisia juustokuutioita (Rainbow Vegan greak cubes)
- ½ ruukkua korianteria
Valmistusohje
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi renkaiksi.
Sekoita limetin raastettu kuori ja mehu öljyyn. Mausta sokeri- ja suolaripauksella. Sekoita punasipulirenkaat maustumaan seokseen.
Kuori ja kuutioi vesimeloni. Nypi mahdolliset isoimmat siemenet pois. Leikkaa kurkku suikaleiksi. Pese, kuivaa ja revi salaatti ja rucola ison, laakean vadin pohjalle.
Kerrostele päälle melonikuutiot, kurkkusuikaleet, punasipuli liemineen sekä valutetut juustokuutiot. Sekoita kevyesti. Koristele salaatti korianterilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


