Vesimeloni maistuu ihan uudelta labneh-juuston kera – juusto onnistuu helposti tällä ohjeella
Turkkilaisesta jugurtista tehty labneh-juusto maustaa ihanasti vesimelonipalat. Tarjoa vesimelonia esimerkiksi grilliruokien kaverina.- Vesimelonia ja labneh-juustoa
- 4 annosta
- Ainekset
- ½ vesimeloni
- ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
- Labnehjuusto
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)
- 2 tl limenmehua
- ½ ruukkua vahvaa minttua
Valmistusohje
Aloita labnehjuuston valmistamisella. Vuoraa lävikkö harsokankaalla tai vastaavalla. Lusikoi päälle jogurtti ja nosta lävikkö kulhon päälle. Anna valua vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.
Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Mausta hunajalla, rapealla valkosipulilla ja limenmehulla. Hienonna 20 minutunlehteä ja sekoita labnehiin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Leikkaa vesimeloni kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä labnehjuusto tarjoilulautaselle ja nosta vesimelonikomiot päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita sekä mintunlehtiä.
Tarjoa esimerkiksi grilliruokien raikkaana kaverina.
Vinkki: Älä hävitä jogurtista erottunutta heraa, vaan käytä se esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä.
Vinkki: Labneh maistuu ihanalta myös leivän päällä tai grillattujen kasvisten kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




