Marinoidut kantarellit
Sienimetsään kannattaa mennä kuivanakin aikana, sillä kosteissa paikoissa sammaleiden välissä pilkottaa kauniin keltaisia kantarelleja.
Pienet kantarellit voi paistaa pannulla saman tien syötäväksi tai marinoida ja säilöä. Kuva: Jaana KankaanpääMarinoidut kantarellit
Ainekset
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 sipuli
Mausteliemi
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 dl vettä tai omenamehua
- 2 dl sokeria
- pieni kanelitanko
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- tilliä
Valmistusohje
Puhdista sienet. Kuori ja kuutioi sipuli.
Yhdistä mausteliemen ainekset kattilassa. Kiehauta. Lisää sienet ja sipuli mausteliemeen, keitä noin 15 minuuttia. Lisää silputtua tilliä. Lusikoi seos kuumennettuihin tölkkeihin ja kierrä kannet kiinni.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
