Marinoidut kantarellit

Sienimetsään kannattaa mennä kuivanakin aikana, sillä kosteissa paikoissa sammaleiden välissä pilkottaa kauniin keltaisia kantarelleja.
Pienet kantarellit voi paistaa pannulla saman tien syötäväksi tai marinoida ja säilöä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Marinoidut kantarellit

Ainekset

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • 1 sipuli

Mausteliemi

  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl vettä tai omenamehua
  • 2 dl sokeria
  • pieni kanelitanko
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • tilliä

Valmistusohje

Puhdista sienet. Kuori ja kuutioi sipuli.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä mausteliemen ainekset kattilassa. Kiehauta. Lisää sienet ja sipuli mausteliemeen, keitä noin 15 minuuttia. Lisää silputtua tilliä. Lusikoi seos kuumennettuihin tölkkeihin ja kierrä kannet kiinni.