Tämän helpompaa ei kesäruoka ole, ja samaan pannuun saat upotetuksi vielä raparperinvarretkin
Kesällä kannattaa suosia helppotöisiä, yhden valmistusastian ruokia. Broileria, kasviksia, fetaa ja raparperia pannulle. Uunikypsennys, ja ruoka on valmista.
Rosmariini ja fetajuusto tuovat tuulahduksen etelän lämmöstä raparperi-broileripannuun. Kuva: Jarno Mela- Raparperi-broileripannu
- 4 annosta
- Ainekset
- 6 perunaa
- 4 raparperinvartta
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pari rosmariininoksaa
- 1 pkt (600 g) broilerin paistileikkeitä
- 1 prk (200 g) salaattijuustoa tai fetaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa tai siirappia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- Kastike
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- ripaus sokeria ja suolaa
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Harjaa perunat puhtaiksi. Niitä ei välttämättä tarvitse kuoria. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi. Lohko myös kuorittu sipuli. Leikkaa valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi ja nypi rosmariinin oksista ”neulasia”.
Leikkaa isot paistileikkeet kahteen tai kolmeen osaan. Laita perunat, broilerit, sipulipalat, valkosipuli ja rosmariini leivinpaperin päälle uunipannulle tai laakeaan uunivuokaan. Sekoita öljyyn hunaja, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita mausteöljy ainesten joukkoon. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisää pannulle etusormen mittaisiksi pötköiksi leikatut raparperit sekä murennettu salaattijuusto. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ja broileri ovat kypsiä. Tarjoa lisäksi suolalla, sokerilla ja ruohosipulilla maustettua jugurttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


