Raparperipitsat
Pienet raparperipitsat ovat suolaisen makeita herkkupaloja. Kokeile ja ylläty, kuinka mainiosti kirpeä raparperi toimii suolaisissa leivonnaisissa.Raparperipitsat
6 annosta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 1/2 pkt (25 g) hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk (150 g) ranskankermaa (creme fraîchea)
- 2 (5 dl viipaleita) raparperinvartta
- 1/2 (100 g) fenkolia
- 2 rkl voita
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 ruukku villirucolaa
- juoksevaa hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia
Valmistusohje
Sekoita hiiva, suola ja öljy kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa noin viiden sentin paloiksi. Suikaloi fenkoli. Hauduta raparperi sekä fenkoli voissa pannulla lähes kypsiksi. Mausta kuumana fariinisokerilla, suolalla sekä pippurilla.
Jaa taikina kuuteen palaan. Taputtele palat pyöreiksi tai hiukan soikeiksi pohjiksi. Anna kohota liinan alla pellillä. Levitä pohjalle raparperit sekä fenkoliviipaleet. Paista 250 asteessa noin 9 minuuttia. Ota pizzat uunista. Levitä päälle viipaloitu vuohenjuusto ja pane uuniin vielä pariksi minuutiksi. Levitä kypsille pitsoille rucolaa ja saksanpähkinöitä sekä valuta lopuksi pinnalle hunajaa. Hunajan tilalle sopii mainiosti kuusenkerkkäsiirappi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

