Välimeren salaatti
Välimeren salaatissa keitetyt perunat saavat seurakseen oliiveja, kurkkua, munia ja sipulia. Syntyy ruokaisa annos, jonka kruunaa makoisa kastike.
Chorizo-raakamakkara on paistettu pannulla rapeaksi. Välimeren salaatti on sille ruokaisa ja värikäs lisuke. Kuva: Jaana KankaanpääVälimeren salaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 pussi jääsalaattia
- 3–5 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- 2 avomaan kurkkua
- 3 keitettyä munaa
- 1 dl mustia, marinoituja oliiveja
- ruohosipulia
- Sinappikastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Pese, kuivaa ja revi salaatti. Kuori keitetyt perunat ja kuutioi ne. Ripottele perunoille hiukan suolaa ja pippuria.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, suikaloi kuorittu kurkku sekä lohko munat. Asettele ainekset salaattivadille tai -kulhoon. Koristele oliiveilla ja ruohosipulirenkailla.
Vatkaa kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike pienestä pullosta tai kannusta salaatin kanssa.
Kypsennä salaatin lisäksi chorizomakkaroita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
