Hirvi-munakoisorullat
Hirven jauhelihalla täytetyt munakoisorullat maistuvat lämmitettyinä vielä herkullisemmilta.
Hirvenlihalla täytetyt munakoisorullat maistuvat lämmitettyinä vielä herkullisemmilta. Kuva: Jaana KankaanpääHirvi-munakoisorullat
4–6 annosta, noin 20 rullaa
Ainekset
- 1 sipuli
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl Herbes de Provence -yrttisekoitusta
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 2 (noin 600 g) munakoisoa
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 150 g vuohenjuustoraastetta (esim. Juustoportti)
Valmistusohje
Tee ensin kastike hautumaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljytilkassa. Lisää liha ja ruskista. Kaada joukkoon tomaattimurska, purkin huuhdevesi, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä. Tarkista maku.
Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet kuumalla pannulla öljytilkassa molemmin puolin. Nosta viipaleet sivuun lautaselle päällekkäin ja ripottele kunkin pinnalle hieman suolaa sekä pippuria.
Lado rennot munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle. Levitä jokaiselle viipaleelle noin ruokalusikallinen täytettä ja juustoraastetta. Rullaa kääröiksi ja nosta vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele loppu juustoraaste kääröjen pinnalle.
Kypsennä munakoisorullia 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoa rullien lisänä raikasta vihreää salaattia ja halutessasi keitettyä riisiä tai couscousia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
