Sienillä täytetyt punasipulit
Syksyiset sipuliherkut paistuvat uunissa ja pannulla. Täytetyt punasipulit ovat näyttäviä ja täyttäviä. Sienten sijaan voit käyttää vaikkapa kinkkukuutioita.
Täytetyt punasipulit ovat näyttäviä ja täyttäviä. Sienten sijaan voit käyttää vaikkapa kinkkukuutioita. Kuva: Jaana KankaanpääSienillä täytetyt punasipulit
Ainekset
- 6 keskikokoista punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- n. 3 dl kypsiä ohrasuurimoita
- 2 rkl riivittyä timjamia
- 2 rkl voita
- 3 dl puhdistettuja paloiteltuja suppilovahveroita tai kantarelleja
- 1 ½ dl raastettua parmesaania
- ripaus mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Laita ohra kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori sipuleista uloimmat kerrokset ja leikkaa niistä hieman kantaa pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Leikkaa myös yläosa hatuksi.
Koverra sipulit niin, että niihin jää kaksi päällimmäistä kerrosta ja keitä sipuleita kymmenen minuuttia suolavedessä.
Hienonna kolmen sipulin keskusta (loput sipulista voit käyttää muuhun ruuanlaittoon), timjami ja valkosipuli, ja kuullota niitä paistinpannulla hetki voissa.
Lisää pannulle puhdistetut ja paloitellut sienet. Jatka kypsennystä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
Lisää sieni-sipulisekoitus sekä parmesaani ohraan. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola. Täytä sipulit seoksella ja laita hattu päälle.
Kypsennä niitä uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa pääruokana tai lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

