Punastuneet silakat
Tomaattiset silakat maistuvat myös kylminä, joten tätä kannattaa valmistaa kaiken varalta tupla-annos.
Punastuneet silakat maistuvat myös kylminä, joten valmista tarvittaessa tupla-annos. Kuva: Jaana KankaanpääPunastuneet silakat
4 annosta
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 3/4 tl valkopippuria myllystä
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Kastike
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1/2 dl tomaattipyreetä
- 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
- noin 1/2 tl suolaa
Päälle
- tillisilppua
Valmistusohje
Leikkaa halutessasi saksilla silakoiden selkäevät pois. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle tai voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa, valkopippurirouhetta ja tillisilppua. Kääri kalat pyrstöpäästä alkaen rullalle ja lado voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada silakoiden päälle. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa puoli tuntia.
Peitä vuoka foliolla ja hauduta vielä puoli tuntia.
Ripottele päälle tuoretta tillisilppua. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä ruisleipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

