Punastuneet silakat

Tomaattiset silakat maistuvat myös kylminä, joten tätä kannattaa valmistaa kaiken varalta tupla-annos.
Punastuneet silakat maistuvat myös kylminä, joten valmista tarvittaessa tupla-annos.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punastuneet silakat

4 annosta

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 tl valkopippuria myllystä
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Kastike

  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1/2 dl tomaattipyreetä
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
  • noin 1/2 tl suolaa

Päälle

  • tillisilppua

Valmistusohje

Leikkaa halutessasi saksilla silakoiden selkäevät pois. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle tai voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa, valkopippurirouhetta ja tillisilppua. Kääri kalat pyrstöpäästä alkaen rullalle ja lado voideltuun uunivuokaan vieri viereen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada silakoiden päälle. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Peitä vuoka foliolla ja hauduta vielä puoli tuntia.

Ripottele päälle tuoretta tillisilppua. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä ruisleipää.