Satavan Bistro ja Puoti tarjoaa sekä kasvis- että liharuokaa, mutta: Fifty-fifty olikin thirty/seventy
Hereford-pihvit ja lohikiusaus päihittävät suosiossa tofun ja kasvikset – ainakin toistaiseksi.Satavan 50/50 Bistro & Puodissa päivän lounasvaihtoehdot olivat lohikiusaus tai kasvis-tofukiusaus.
Valitsin lohikiusauksen. 50/50-nimi juontuu liha- ja kasvisvaihtoehdon tarjonnasta – kumpaakin on aina tarjolla.
Ihan puolet ja puolet ei asiakkaiden valinta osu, vaan: "30/70", kuuluu tarjoilijan vastaus. Vegaanisia vaihtoehtoja on kuulemma viime aikoina valittu yhä useammin.
Liha ja kala ovat läheltä. Salmensuun tilan pihvit ja paistijauheliha ovat taattua herefordia. Pihvikarja tallustaa kesäaikaan naapurisaari Hirvensalon Friskalanlahden niityillä. Bistro paloittelee sonnipuolikkaan aika ajoin pihveiksi hampurilaisiinsa, patoihinsa ja paloina puodissa myytäväksi.
Ei ihme, että liharuoka tekee kauppansa! Myös kalat ovat lähikalaa.
Turun Satavan Fifty-fifty Bistro ja Puoti avattiin kesäkuumalla koronarajoitusten sallittua. Turun lähisaarella entiseen kyläkauppaan perustettu bistro ja maalaispuoti lunasti paikkansa nopeasti. Edenredin paras lounaspaikka-äänestyksessä Kakskerrantien varrella sijaitseva Fifty-fifty nousi Turun lounaspaikkojen ykköseksi ja pärjäsi valtakunnallisestikin.
Päivän annos, lohikiusaus, oli varsinainen hiilarikiusaus: perunoita oli lohen määrään nähden runsaasti. Kermaa ei kiusauksessa ollut säästelty ja suolakin oli kohdillaan. Lohta olisi saanut olla enemmänkin tai sitten isommat sattumat eivät osuneet lautaselle.
Kahvi on sekin paikallista – Turun kahvipaahtimon pavuista keitetty. Jälkiruuaksi mango-juustokakkua.
Maisemat ovat kohdillaan. Ikkunasta avautuu näkymä yli salmen Kakskerran vanhalle kivikirkolle.
Kunhan jäät sulavat, laiturissa on kaksi paikkaa veneellä saapuville.
50/50 Bistro & Puoti. Kakskerrantie 679, Turku
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

