Makkarastroganov
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Makkarastroganov on koristeltu maustekurkkukuutioilla ja kurkkujen säilöntäliemen sinapinsiemenillä.
Makkarastroganov
6 annostaAinekset- 1 pkt (570 g) lenkkimakkaraa
- 1 rkl voita
- 1 (200 g) iso sipuli tai 1 pussi (200 g) pakastesipulia
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 tl sokeria
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme sipulia
- 1 (100 g) herkkukurkku tai
- 1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
ValmistusohjeLeikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli, jos käytät tuoretta sipulia. Ruskista makkarakuutioita ensin hetki voissa, lisää sipuli pannulle ja anna kuullottua. Lisää pippuri, soijakastike, sokeri ja tomaattimurska pannulle. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää ruokakerma. Mausta kuutioiksi leikatulla herkkukurkulla tai kurkkusalaatilla. Anna hautua liedellä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Ripottele pinnalle halutessasi maustekurkkukuutioita ja säilöntäliemestä sinapinsiemeniä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli, jos käytät tuoretta sipulia. Ruskista makkarakuutioita ensin hetki voissa, lisää sipuli pannulle ja anna kuullottua. Lisää pippuri, soijakastike, sokeri ja tomaattimurska pannulle. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää ruokakerma. Mausta kuutioiksi leikatulla herkkukurkulla tai kurkkusalaatilla. Anna hautua liedellä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Ripottele pinnalle halutessasi maustekurkkukuutioita ja säilöntäliemestä sinapinsiemeniä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.