Talous

S-ryhmä tuo koronan kotitestit myyntiin ensi viikosta alkaen

Kaupparyhmä aloittaa myynnin viiden kappaleen monipakkauksilla, kesäkuussa tulossa myös koronan vasta-ainetestejä.
Ruta Särki
Kesäkuun aikana S-ryhmä tuo valikoimiinsa myös koronan vasta-ainetestejä.

S-ryhmä tuo koronan kotitestit myyntiin ensi viikosta alkaen. S-ryhmän kaupat aloittavat myynnin viiden kappaleen monipakkauksilla ja pian sen jälkeen myös yksittäispakatut kotitestit. Kesäkuun aikana on myyntiin tulossa myös koronan vasta-ainetestejä.

Kotitestillä voi alustavasti selvittää, onko sairastunut koronaan tai onko elimistössä muodostunut viruksen vasta-aineita, jotka voivat kertoa mahdollisesta aiemmasta tartunnasta. Kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista. 

"Kotitestauksessa on käytettävissä kahta erilaista testityyppiä, joista tuomme ensi viikolla ensin myyntiin antigeenitestit viiden kappaleen pakkauksissa sekä hieman myöhemmin myös yksittäispakkauksina. Vasta-ainetestejä saamme myyntiin todennäköisesti kesäkuun aikana. S-ryhmän laadunvalvonta käy tarkasti läpi myyntiin tulevien tuotteiden taustat varmistaakseen, että ne ovat lainsäädännön mukaisia", kertoo myyntipäällikkö Juhani Haara S-ryhmän marketkaupasta.

Antigeenitesti  soveltuu koronan varhaiseen toteamiseen ja se tehdään sylki- tai nenä/nielunäytteestä. Antibody- eli vasta-ainetestin tulos kertoo mahdollisesta aiemmasta tartunnasta. Testi havaitsee virusta vastaan muodostuneet vasta-aineet mutta ei itse virusta. Testi tehdään verinäytteestä. 

Koronan kotitestaus on kuluttajien omassa harkinnassa. Kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä.

Hinta? Viiden kappaleen antigeenitestipaketti maksaa 29,99 euroa ja yksittäispakkaus 5,99 euroa. 

Lisätietoa koronan kotitestauksesta on THL:n verkkosivuilla.

Lue aiheesta lisää: Lidlistä kotikoronatestejä ensi viikosta lähtien – "Tuotetta ei sovi käyttää esitestaamiseen, jos aikoo järjestää isoja juhlia tai kotikisakatsomoita"

Lue lisää

Apulaisoikeusasiamies: STM ja THL eivät ole korjanneet toimintaansa useista pyynnöistä huolimatta – Astra Zeneca -tapaus sai "erityisen huolestuneeksi"

THL: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa

S-ryhmän myynti kasvoi 5,9 miljardiin euroon – marketkaupan myynti noussut selvästi yli koronaa edeltävän tason

THL: Suomessa on todettu 138 uutta koronatartuntaa