Maakuntien lähiruoka esittäytyy elokuussa Helsingissä
Yli sata pientä ja keskisuurta ruokatoimijaa esittäytyy Helsingissä Herkkujen Suomi -festivaalilla 21.–23. elokuuta. MTK ja SLC järjestävät tapahtuman Suomen vilkkaimmilla kulmilla yhteistyössä Pienpanimoyhdistyksen kanssa.
Mukana on tällä hetkellä osallistujia 11 maakunnasta aina Lapista Kymenlaaksoon ja Varsinais-Suomeen. Tarjolla on tuotteita hunajasta gluteenittomiin leipiin.
”Kattava osallistujalista varmistuu elokuun alussa ja sitä päivitetään jatkuvasti nettisivuillemme”, kertoo MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen.
Hartikaisen mukaan kuluttajat ovat alkaneet vaatia kaupoilta lähellä tuotettuja elintarvikkeita.
”Lähiruoka ja paikallisuus nostavat tällä hetkellä päätään. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, miten suuret kaupat, kuten Kesko ja S-ryhmä ovat ryhtyneet järjestämään lähiruokatreffejä, joissa kauppiaat ja tuottajat tapaavat”, Hartikainen kertoo.
Rautatientorille nousee useita telttoja, joiden alle tuottajien pöydät levittäytyvät. Herkkujen Suomesta voi ostaa naposteltavaa ja tuliaisia kotiin. Sisäänpääsy alueelle on ilmainen.
Viime vuonna tapahtumassa oli noin 65 000 kävijää.
”Sää vaikuttaa kävijämääriin, mutta toivottavasti tänä vuonna päästään samoihin lukuihin”, Hartikainen toteaa.
Herkkujen Suomessa Pienpanimoilla on oma Syystober-telttansa, jossa on tarjolla torin ruokien kylkeen pienten panimoiden käsityöoluita.
”Pienpanimoiden markkinaosuus on tällä hetkellä kolmen prosentin luokkaa, ja se kasvaa hitaasti”, kertoo Lammin Sahdin toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen.
Tapahtumassa palkitaan Olutliiton valitsema Suomen paras olut.
LIINA NIITTYMAA
www.herkkujensuomi.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
