Kalevalan päivän jälkiruoka Marjakukko
8–10 annosta
Pohja
200 g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte
5 dl mustikoita tai puolukoita
1 dl (fariini)sokeria
2 rkl perunajauhoja
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ruisjauhon ja leivinjauheen seos. Erota taikinasta vajaa kaksi kolmasosaa ja taputtele se halkaisijaltaan 23-senttisen uunivuoan pohjalle ja reunoille 3–4 sentin korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi tai leikkaa siitä leivinpyörällä suikaleita.
Sulata pakastemarjat kohmeisiksi mikrossa. Tämä nopeuttaa kypsymistä. Lisää marjoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Nosta kansi tai taikinasuikaleet päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa
ANNELI PESSALA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
