Perinteisiä pohjoisen herkkuja
Saariselällä toimiva pitokokki Lyyli Huhtamella ja hänen poikansa, kokki Marko Tiainen ovat koonneet viitisenkymmentä herkkureseptiään Pohjoisen herkut -kirjaan.
Vuodenkiertoa juhlakalenterin mukaan seuraileva kirja antaa ohjeita ja kertoo kulloisenkin juhlan taustaa sekä suomeksi että englanniksi.
Lyyli Huhtamella tuo resepteihinsä hienosti pohjoiskarjalaisen kotiseutunsa ortodoksiperinteitä yhdistäen ne lappilaiseen ruokatalouteen.
Juhlapäivien ja miksei arkipöytäänkin on mukava ammentaa näistä uusia ideoita. Kyllä pienet viipurinrinkilät hyvin maistuvat uudenvuoden kahvipöydässä tai hilla-rahkapiirakat jouluna.
Pohjoisen herkut on kätevä perinneruokareseptien nykykokoelma heille, joilla ei ole esiäitien reseptejä tallella, tai jotka haluavat laajentaa näkökulmaansa eteläsuomalaispainotteisista juhlapöydistä.
Kokonaan kaksikielinen kirja on myös mukava antaa lahjaksi perinteisestä suomalaisesta ruuasta kiinnostuneille ulkomaisille ystäville ja liikekumppaneille.
MAIKKI KULMALA
Tiia Koskimies, Lyyli Huhtamella, Marko Tiainen: Pohjoisen herkut. Traditional Tastes of the North. 128 sivua. Gummerus.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
