Lähiruoka tuo ihmiset yhteen
Lähiruuan kunniaksi järjestetään sekä pieniä kylätapahtumia että suuria ruokajuhlia ympäri Suomen. Tapahtumien ajankohta painottuu kesään ja syksyyn.
Perinteisillä sadonkorjuumarkkinoilla myydään suoramyyntituotteita ja oman tilan antimia. Yhä useammin tapahtumiin lähtee mukaan paikallisia ravintola-alan ammattilaisia. Katuruokatapahtumille ominaista ovat kojuista tai ruokarekoista myytävät annokset sekä karnevaalitunnelma.
Lähiruokatapahtumia ei ole tilastoitu, mutta maa- ja metsätalousministeriön lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljasen mukaan niiden määrä on kasvussa.
”Olen kiitollinen toimijoillemme, että nostetaan aidosti ylpeinä maakunnallista ruokaperinnettä esiin, modernisoidaan tuotteita ja tuodaan ruoka ja raaka-aineet ihmisille tutuiksi.”
Lähiruoka ponnistaa muidenkin kuin ruokatapahtumien kylkiin. ”Olen tosi iloinen, että lähiruoka alkaa ujuttautumaan tapahtumiin, joissa ei ole ruoka keskiössä”, Viljanen sanoo.
Henni Laitala
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
