Ruuanlaittoa rakastava ulkoilma-ihminen
Lännen Tehtaiden toimitusjohtaja Matti Karppinen on elintarvikealan pomoksi mies paikallaan, sillä hän rakastaa ruuanlaittoa.
”Tulevassa sukutapaamisessa kokkaus lankesi taas minulle. Ja sehän sopii. Häädän muut keittiöstä ja nautin elämästä.”
Metsästyksestä, kalastuksesta ja veneilystä pitävän miehen mieluisin kesäateria on rantakalliolla grillattu liha – ehdottomasti kotimainen – tai sitten kala. ”Varsinkin tuoreet ahvenet, ne ovat sitten hyviä!”
Ja tuoreita vihanneksia. ”Koverretaan ja täytetään kylmäsavupororouheella ja Valion Viola-sulatejuustolla ja sitten grilliin.”
Tätä miestä kuunnellessa tulee nälkä!
Karppinen on syntyjään helsinkiläispoika, mutta muutti kansakoulun toisluokkalaisena perheensä kanssa Kajaaniin. Koulut hän kävi siellä. ”Joten aika kainuulainen olo on.”
Lukion jälkeen tie vei Turun kauppakorkeakouluun. Ensimmäinen työpaikka valmistumisen jälkeen löytyi Turun seudun osuuspankista.
Moni ala kiinnosti, joten työurakin on ollut monipuolinen: Suomen Unilever, Tamrock, Saarioinen ja Nokian renkaat. Viimeksi hän toimi Atrian Ruotsista ostaman Lithellsin toimitusjohtajana.
Perheeseen kuuluu vaimo ja vuosina 1986 ja 1988 syntyneet lapset.
”Kun lapsia vaimon kanssa suunniteltiin, päätettiin, että tehdään niistä ahavoituneita ulkoilmaihmisiä”, Karppinen virnuilee.
SATU LEHTONEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
