Friends & Brgrsin tuottajapäivä houkutteli syöjiä jonoksi asti – ilmainen burgeriateria maistui yli kymmenelletuhannelle viljelijälle
Eilen keskiviikkona järjestetty tuottajapäivä oli järjestyksessään seitsemäs. Kiitoksena tuottajille järjestettävä päivä teki kävijäennätyksensä.Suomalainen pikaruokaravintolaketju Friends & Brgrs järjesti eilen keskiviikkona jo seitsemättä kertaa tuottajapäivän. Kotimaiset ruuantuottajat saivat käydä syömässä ketjun myymälöissä ympäri maata maksuttoman aterian.
Ilmaisilla hampurilaisilla haluttiin kiittää tärkeästä työstä, jota maataloustuottajat päivittäin tekevät suomalaisen ruoantuotannon eteen.
Kävijöitä riitti tänäkin vuonna runsaasti, sillä päivän aikana ilmaisaterioita tarjoiltiin yhteensä peräti 10 500 kappaletta. Rahallisena satsauksena kyse on noin 163 000 eurosta.
”Päivän ennätyksellinen suosio osoittaa, että konkreettisilla kiitoksenosoituksilla on todella suuri henkinen merkitys haastavassa asemassa olevalle maataloudelle. Päivä oli täynnä tunteellisia kohtaamisia sekä arvostuksen tunnetta molemmin puolin”, iloitsee Friends & Brgrsin toimitusjohtaja Tuomas Piirtola.
”Ilman näitä tuottajia meillä ei olisi mahdollista hyödyntää kotimaisia raaka-aineita tällä kunnianhimoisella volyymilla tuotteissamme, joten oli hienoa nähdä heitä ravintoloissamme näin sankoin joukoin”, Piirtola painottaa.
”Ilman näitä tuottajia meillä ei olisi mahdollista hyödyntää kotimaisia raaka-aineita tällä kunnianhimoisella volyymilla tuotteissamme, joten oli hienoa nähdä heitä ravintoloissamme näin sankoin joukoin.” Tuomas Piirtola
Osassa ravintoloista koettiin hetkittäin pitkiäkin jonoja. Eniten ruoantuottajia vieraili Kokkolan ravintolassa, jossa tarjoiltiin melkein 1 000 ateriaa. Suurinta hampurilaisruuhkaa riitti myös Seinäjoen, Oulun ja Vaasan ravintoloissa, joista jokainen keräsi yli 700 tuottajakävijää perheineen.
”Haluamme ehdottomasti jatkaa vuosi vuodelta suositummaksi kasvanutta perinnettä, joten vastaava päivä tullaan järjestämään myös ensi vuonna”, Piirtola paljastaa.
Friends & Brgrsin kotimaisuusaste hampurilaisketjuna on Suomen suurin. Tuotteissa käytetään 95 prosenttisesti paikallisia raaka-aineita ja esimerkiksi kotimaisia perunoita tilataan vuosittain noin 500 000 kiloa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







