Ruokaketju sopi ekoväitteiden perusteista
BRYSSEL (MT)
Eurooppalaiset ruokaketjun osapuolet ovat päässeet sopuun yhtenäisistä kriteereistä ruokaan liitettäville ympäristöväittämille.
Tuottajien, teollisuuden ja kaupan edustajat sopivat tiistaina yhtenäisistä tieteellisistä kriteereistä, joilla arvioidaan elintarvikkeiden ympäristölle aiheuttamaa jalanjälkeä. Tavoitteena on, että kuluttajien olisi helpompi vertailla eri tuotteisiin liitettyjä ympäristöväitteitä.
”Tämä on tärkeä etappi kohti tieteellisesti pätevää ja yhdenmukaista tietoa eri tuotteiden ympäristövaikutuksista”, EU:n tuottajajärjestön Copa-Cocegan pääsihteeri Pekka Pesonen sanoo.
NIKLAS HOLMBERG
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
