Marjapuuroa välipalaksi
5–6 annosta
1 l vettä
½ tl suolaa
1–1 ½ dl sokeria
2 1/4 dl grahamjauhoja
5 dl mustikoita tai mustaherukoita
Vispilöi kiehuvaan veteen sokeri (desi mustikoille), suola ja jauhot. Anna kiehua noin 25 minuuttia. Laita jäiset marjat vatkauskulhon pohjalle ja kaada kuuma puuro päälle. Anna marjojen sulaa puuron joukkoon. Vatkaa jäähtyneenä kuohkeaksi. Nauti kylmän maidon kanssa.
5–6 annosta
1 l vettä
4 dl ruishiutaleita
½ dl sokeria
3 dl mustikoita
½ tl suolaa
Sekoita kiehuvaan veteen kaikki ainekset. Hauduta noin 15 minuuttia ja tarjoa lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.
ANNELI PESSALA
Ruismarjapuuro saa komean värinsä mustikoista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
