KIRJA Pelkistettyjä Lapin makuja
Ruoka-alan moniosaaja, keittiömestari Maija Silvennoinen tuo uusimmassa kirjassaan lautasille Lapin aidot maut.
Reseptien raaka-aineet ovat tyypillisiä Lapin ruokiin yhdistettyjä, porosta ja riekosta alkaen. Myös tunturirautu, siika, luonnonmarjat, puikula sekä väinönputki, kuusenkerkkä ja horsma tuovat ruokiin omat makunsa.
Palleroporonjäkäläkin on päässyt mukaan, vaikka sen ihmisravinnoksi soveltuvuuden voi kyseenalaistaa. Ainakin valmistukseen kannattaa etsiä kunnon ohje.
Silvennoinen on pitänyt reseptit yksinkertaisina ja raaka-ainelistat lyhyinä. Hyvä niin, näin raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa.
Lappilaisten raaka-aineiden ja ruokien ystäville kirja sopii mainiosti. Lapinhulluuskohtaustakin voi näitä reseptejä toteuttamalla lievittää. Vaikka vain kampanisuja kahvin seuraksi leipoen. MAIKKI KULMALA
Maija Silvennoinen: Aitoja makuja. Lappi lautasella.
214 sivua. Readme 2014.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
