Onnittelumalja useimmiten kuohuviiniä
Onnittelumaljan voi tehdä myös sima- tai mehupohjaan. Kuplia juomaan saa lisäämällä joukkoon hiilihappopitoista kivennäisvettä tai limsaa.
Maustettu sima on myös hyvä onnittelujuoma. Tavallisimmin siman mausteena käytetään tuoreita mustaherukan lehtiä. Voikukan terälehdistä tulee hennon keltainen ja raparperista hempeän vaaleanpunainen sima.
Hiivalla käyttäminen saa juoman poreilemaan mukavasti. Kesäsimaan hiivaa tarvitaan aivan pieni nokare. Liuota hiiva ensin pieneen vesitilkkaan ennen lisäämistä kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia pyyheliinalla, sillä liian tiivis kansi hidastaa käymistä. Hiiva käyttää sokeria hiilihapoksi.
Hiilihappo sitoutuu parhaiten kylmään juomaan, joten säilytä sima pullotettuna kylmässä ja tarjoile myös kylmänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
