Aterioita neljäntähden keittiöstä
Neljättä tuotantokautta Nelosella pyörivän Neljän tähden illallinen -sarjan ateriakokonaisuuksista on koottu keittokirja, johon kokki Henrik Rehbinder on valinnut 36 ohjelmassa tarjoiltua kokonaisuutta.
Kaikissa kokonaisuuksissa on alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Niihin Rehbinder on liittänyt vinkkejä muun muassa vaihtoehtoisista raaka-aineista ja antanut juomasuosituksia. Jokaisesta kokonaisuudesta hän on valinnut myös oman suosikkiruokansa.
Useissa kirjaan valituissa alku- ja pääruuissa on käytetty kalaa, mutta myös erilaiset kasvikset pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Raakakypsytys on monen suosikki.
Jos omat suosikkikokonaisuudet pitäisi poimia, minua puhuttelevat missi Anni Uusivirran tarjoamat sokerisuolattu lohi, yrttimarinoitu possunniska ja suklaafondant sekä koreografi Jorma Uotisen marinoidut silakat, läskisoosi ja karpalojäädyke.
Ohjelmaa seuranneille resepteistä löytyy varmaan monta yksittäistäkin suosikkia.
MAIKKI KULMALA
Neljän tähden illallinen. Keittokirja. 144 sivua. Sanoma Magazines.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
