KOMMENTTI Tuoretta kalaa, kiitos!
Olen oppinut, että itse kalastettu kala on valmistettava ruuaksi kalastuspäivänä.
Seuraava päivä menettelee, mutta sen jälkeen kala on vanhaa.
Kauppojen kalatiskien tuore kala on usein pyydetty viikkoa aiemmin.
Tiskin takaa väitetään, että sitä voi silti syödä. Minun on vaikea uskoa.
Pahinta on se, että suomalainen kuluttaja on hyväksynyt tämän. Minä en suostu hyväksymään, että rannikkokaupungissa pitää syödä Norjasta tuotua lohta, seitä tai jotain, joka oli silakka, ennen kuin muuttui kalatiskissä punasilmäiseksi ja limaiseksi lätkyräksi.
Haluan tuoretta kotimaista siikaa, kuhaa ja ahventa. Hauki, muikku ja silakkakin kelpaavat hyvin. Mutteivät viikon vanhoina.
Apajan ajatus on hyvä. Toivottavasti se kantaa, eikä pelkästään ravintoloihin, vaan ruokakauppoihin asti.
HANNA SALONEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
