käsitteet
Lähiruualla on monta eri
määritelmää. Hallituksen
lähiruokaohjelmassa se
määritellään paikallisruuaksi.
Se on tuotettu ja jalostettu oman alueen raaka-aineista ja markkinoidaan ja kulutetaan pääosin omalla alueella.
Luomu on valvottu tuotantotapa, joka perustuu EU:n
säädöksiin.
Lähiruoka voi olla luomua, mutta valtaosa siitä on tavanomaisesti tuotettua ruokaa.
Luomu voi olla lähiruokaa, mutta yhtä lailla myös tuonti-
tavaraa.Vähittäiskaupan
luomuvalikoiman tuote-
nimikkeistä noin 40 prosenttia on tuontia.
Lähiruuan osuus päivittäis-
tavarakaupan elintarvike-
myynnistä on noin 8 prosenttia, luomun 1,6.
Lähde: Hallituksen lähiruoka- ja luomuohjelmat
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
