Viikon kirja Päivänkiertoravintola Murussa
Tämän vuoden vuoden ravintolaksi valittu helsinkiläinen Muru esittelee ruokafilosofiaansa ravintolan yhden vuorokauden kuvaukseksi tiivistetyssä kirjassa Muru.
Kirjassa esitellään ravintolan toiminnasta vastaavat henkilöt, päivittäin vaihtuvan ruokalistan muotoutuminen, catering-toiminta ja makupalana keskeistä reseptiikkaa. Mukavaa, että kirjassa viedään lukijat rohkeasti myös säpinän täyttämiin ravintolasalin takahuoneisiin.
Murun ruuan salaisuus piilee sesonkien mukaisissa ensiluokkaisissa raaka-aineissa. Luomua ja lähellä tuotettua arvostetaan, ”mutta maku ja tuoreus menevät Murussa aina sertifikaattien edelle”, kirjoittaa Henri Alén ja ylistää erityisesti ”Rautalammin äijän” ensiluokkaisia särkiä.
Monien muiden huippukokkien resepteihin verrattuna Murun tiimin reseptit eivät pelästytä maallikkoruuanlaittajaa. Kun ruuanlaiton perusasiat ovat hallussa, näillä resepteillä syntyy kotikeittiössäkin maukasta tarjottavaa.
Nico Backströmin kuvituksessa mustavalkoiset henkilö-
ja toimintakuvat antavat sopivan karheata visuaalista vastapainoa pelkistetyille värillisille ruokakuville.
MAIKKI KULMALA
Henri Alén, Nicolas Thieulon, Timo Linnamäki, Samuil Angelov,
Nico Backström, Iina Thieulon: Muru. 174 sivua. Teos.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
