ELO nimesi ensimmäiset villiruokamestarit
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö on nimittänyt seitsemän ansioitunutta keittiöammattilaista villiruokamestareiksi. Heille on myös myönnetty oikeus käyttää villiruokatunnusta.
Ensimmäiset villiruokamestarit ovat Jaakko Kolmonen, Markus Maulavirta, Sasu Laukkonen, Jouni Toivanen, Jarmo Pitkänen, Ilja Björs ja Sami Tallberg.
Kuluvan vuoden aikana on pilotoitu koulutusjärjestelmä, jolla keittiöammattilaisia koulutetaan suomalaisen villiruuan ammattilaisiksi. Samalla rakennetaan osaajaverkostoa, jonka avulla nostetaan esiin suomalaisen villiruuan edelläkävijöitä.
Villiruoka on vuosikymmenet ollut osa suomalaista perinnettä, mutta se on levinnyt ravintoloihin vasta viime vuosina. Villiruokamestarin kriteereinä on ruoka-alan laajan osaamisen, esimerkiksi keittiömestarin tutkinnon lisäksi muun muassa oman villiruokaa sivuavan kirjan julkaisu.
”Nyt nimettävät mestarit ovat todellisia huippuosaajia ja moni heistä oli myös mukana pilottikurssilla pätevöittämässä villiruokakouluttajia”, kertoo ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.
”Jotta Suomessa osataan käyttää villiruokaa osana ruokamatkailua, tarvitaan sekä koulutusjärjestelmä että osaajien esiin nostamista”, Kurunmäki sanoo.
Villiruokamestari Sami Tallberg jatkaa neljättä vuotta ELO-säätiön villiruokalähettiläänä. Villiruokamestarien nimittäminen Tallbergin rinnalle tuo villiruokalähettilään työhön joukkovoimaa.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
