Liha-kirja valittiin maailman parhaaksi
Suomalainen keitto- ja tietokirja Liha on valittu sarjassaan maailman parhaaksi keittokirjaksi.
The Gourmand World Cookbook Awards -kilpailun voittajat julkistettiin Pekingin ruokamessuilla toukokuun lopussa.
Viisisataasivuisen teoksen tekijät pyrkivät avaamaan kaiken lihasta laitumelta lautaselle. Kirjassa tutustutaan monipuolisesti suomalaiseen lihantuotantoon eläinten hyvinvointia unohtamatta.
Kotikokkaajia palvelevat reseptien lisäksi havainnolliset kuvat ruhonosista ja niiden käytöstä ruuan valmistuksessa (Kirjan esittely MT 22.2.2013).
Laajaan tekijäjoukkoon kuuluvat kirjan toimittaja Mika Remes, ruokatoimittaja Mikko Takala, valokuvaaja Tommi Anttonen, HK Scanin Suomen tytäryhtiön keittiömestari Risto Mikkola sekä yhtiön asiantuntijat.
Kirjassa esitellään HK Scanin suomalaisia lihantuottajia ja tuotantolaitoksia. Myös kirjan kuvat ovat etupäässä sopimustuottajien tiloilta ja kotimaan tuotantolaitoksista.
”Pohjoismaisena liha-alan asiantuntijana halusimme kertoa ja näyttää, mistä lihaketjussa on kyse. Harva lihaa syövä kuluttaja on enää kosketuksissa ruuan alkuperän tai lihatuotteiden valmistamisen kanssa”, markkinointipäällikkö Laura Lindström kertoo.
Kirja ilmestyi viime vuonna ja sen on kustantanut Readme.fi.
Kilpailusarjan toinen sija meni Hong Kongiin ja kolmas Portugaliin.
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
