Viikon ruokakirja KasvisruokaaOlga Temosen reseptein
Näyttelijä ja tuottaja Olga Temonen on koonnut perheen käyttämistä resepteistä kasvisruokakirjan Emäntänä Olga. Kasvisruokiaan Temonen höystää maidolla ja munilla, koska perheen taloudessa hoidetut kanat ja minilehmä niitä tuottavat.
Maitoa riittää myös juustoihin ja niinpä resepteissä on ohje niin kotijuustoon kuin fetaankin. Proteiineja ruokiin saadaan myös soijasta, pavuista ja linsseistä.
Koska tilalla kasvatetaan monenlaista, on luontevaa, että kesäkurpitsat, porkkanat, punajuuret ja muut kasvimaan antimet myös hyödynnetään.
Erityisesti ihastuin Temosen leivontaohjeisiin. Hän kannustaa leipomaan ruisleipää ja samasta taikinasta myös näkkäriä. Perinneleivonnaisista löytyvät niin vatruskat, kaalipiirakat kuin lanttukukko ja lihapiirakkakin, toki soijaa lihan sijasta hyödyntäen.
Olga Temonen kirjoittaa kolumneja myös Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite kantriin.
MAIKKI KULMALA
Olga Temonen: Emäntänä Olga. Kasvisruokaa läheltä koko perheelle. 152 sivua. Tammi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
