Kuohukermallelöytyy vaihtoehtoja
Kermaa jäljittelevien kevyttuotteiden ostaja maksaa Kuluttaja-lehden mukaan etupäässä suurustetusta vedestä. Kiireiselle kokille kevyttuotteet ovat monista lisäaineista huolimatta kelpo vaihtoehto.
Kovan rasvan määrä vaihtelee Kuluttaja-lehden testaamissa tuotteissa 0,4 grammasta 15 grammaan sataa grammaa kohti.
Vähiten kovaa rasvaa sisälsi Valio Ruoka 5% Rypsiöljystä. Valtaosa ilmoitetusta rasvasta oli tyydyttämätöntä eli pehmeää rasvaa.
Eniten kovaa rasvaa sisälsi Arla Ruokakerma Täyteläinen. Tuote sisältää rasvaa kaikkiaan 22 grammaa, josta 15 grammaa on kovaa rasvaa.
Kuohukerman vaihtaminen 10 prosentin tuotteeseen on lehden mukaan jo suuri askel terveellisempään päin. Kevyttäkään kermaa ei tarvita, kun käyttää esimerkiksi rypsiöljyä ja tomaattimurskaa.
Testissä haastateltu professori Anu Hopia kertoo käyttävänsä pieniä määriä perinteistä kuohukermaa.
”Pidän hassuna ajatusta, että maistuvia ruuan raaka-aineita laimennetaan vedellä, jotta niitä voisi syödä enemmän.”
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
