Ympäristö

Vapo ja turvealan etujärjestöt jäivät turpeen luopumista käsittelevän selvityksen ulkopuolelle – toimitusjohtaja: "Pikkuisen erikoista"

Sitran ensi viikolla julkaistavaan turpeesta luopumista käsittelevään selvitykseen ei kysytty kommentteja Vapolta eikä turvealan etujärjestöiltä.
Lari Lievonen
Vesa Tempakka huomauttaa, että Vapolla tai koko turvealalla ei ole mitään tietoa Sitran tutkimuksesta.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi tiistaina, että Sitran ensi viikolla julkaistavaan turveselvitykseen ei kysytty kommentteja turveyhtiö Vapolta tai turvealan etujärjestöiltä.

Vapon toimitusjohtaja Vesa Tempakka kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle, että Vapo kuuli selvityksestä tällä viikolla.

"Kyllähän se pikkuisen ihmetyttää, että näitä selvityksiä tehdään aika monella taholla. Meillähän on kuitenkin olemassa TEM:n alainen turvetyöryhmä, joka yrittää katsoa näitä asioita hyvinkin laajasti", hän korostaa.

Tempakka huomauttaa, että Vapolla tai koko turvealalla ei ole mitään tietoa Sitran tutkimuksesta.

"Pikkuisen erikoista, mutta hehän tietysti saavat vapaasti selvitellä, mitä päättävät selvitellä", toimitusjohtaja sanoo.

Toimitusjohtaja toivoo, että Sitran selvityksessä on otettu huomioon se, että turve jakautuu kahteen erilaiseen markkinaan eli energiaturpeeseen ja muihin turpeisiin.

Lue lisää:

Sitra selvitti turpeesta luopumista, mutta ei kuullut Vapoa ja turvealan etujärjestöjä

Lue lisää

Turpeesta tulossa ilmastotaistelun uhri

Turveyrittäjät jakavat ämpäreitään Helsingin Kauppatorilla, korttelin päässä Elokapinallisista – "Yllätys on ollut, ettei moni tiedä, mitä turve on"

Turhaan parjattu turve

Ratkaisuja ongelmiin