Erä

Syyttäjä antoi ratkaisunsa: Lieksassa suden ampunut metsästäjä ei syyllistynyt rikokseen

Susi hyökkäsi metsästyskoiran kimppuun karhujahdin yhteydessä syyskuussa.
Markku Vuorikari
Arkistokuva Ähtärin eläinpuiston sudesta.

Syyskuun 3. päivä metsästäjä ampui Lieksan Selkävaarassa karhunmetsästyksen yhteydessä metsästyskoiran kimppuun hyökänneen suden. Itä-Suomen poliisi aloitti asiassa esitutkinnan ja metsästäjää epäiltiin törkeästä metsästysrikoksesta.

Syyttäjä on antanut asiassa ratkaisunsa, joka oli, että esitutkinta lopetetaan, sillä rikosta ei ole tapahtunut. Syyttäjä antoi myös esitutkinnan rajoittamispäätöksen.

Poliisi kuuli asianosaisia, eli rikoksesta epäiltyä ja todistajia tapahtumista. Tämän jälkeen poliisi teki syyttäjälle esitutkinnan rajoitusesityksen, taustoittaa rikoskomisario Kari Juntunen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Syyttäjä voi tutkinnanjohtajan esityksestä päättää, ettei esitutkintaa toimiteta tai että se lopetetaan, jos syyttäjä tulisi jättämään syytteen nostamatta eikä tärkeä tai yleinen tai yksityinen etu vaadi syytteen nostamista.

Vuoden 2020 syksyllä Nurmeksessa sattui vastaavanlainen tapaus, jossa metsästäjä ampui koiran kimppuun käyneen suden. Tässä tapauksessa tapaus eteni syyteharkinnan jälkeen syyttäjälle, joka teki syyttämättäjättämispäätöksen.

Lue lisää:

Miksi poliisi epäilee metsästäjää törkeästä metsästysrikoksesta, kun tämä suojelee koiraansa ampumalla hyökkäävän suden?

Syyttäjän päätös: Suden viime vuonna Nurmeksessa ampunut metsästäjä ei saanut syytettä

Metsästyskoiran kimppuun hyökännyt susi ammuttiin tänään Lieksassa – poliisi aloitti esitutkinnan

Lue lisää

Poliisi lopetti suden Kankaanpäässä tiistaina – pyöri toistuvasti tuotantoeläintilan pihapiirissä

Video: Susi hätyyttää hieholaumaa laitumella – "Ei pidä kuvitella, että syötämme eläimiä tarkoituksella susille"

Metsästäjäliitto: Sudenmetsästyksen voitava jatkua maaliskuun loppuun – "Lisääntymisaikaa ei ole tarpeen erityisesti huomioida"

Susivahinkojen saldo 170 000 euroa – riistavahinkorekisteriin kirjattu 21 koiravahinkoa, 199 tapettua lammasta ja 8 nautaa elokuun alun jälkeen